Bindweefsel massage Lichaam

Dermapen 4

Klaar voor een strakkere en gezonde huid zonder verklevingen?


Of het nou een anti-cellulite behandeling of een bindweefselmassage wordt genoemd, dat maakt niet uit. Want een bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden is de huid ook beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. 

Deze behandeling is een signature behandeling van Body&Mind Studio. Door middel van vuurcupping, massage en cupping wordt een gezonde en mooie resultaat bereikt. 


Zone 1: Benen & Billen

Zone 2: Armen, buik en/of lovehandles


Losse behandeling: €76 voor 1 behandeling 

Pakket: €530 voor 8 behandelingen + 1 behandeling gratis.


De behandelingen duren 45 minuten. 

Bindweefsel zorgt voor stevigheid tussen de cellen, weefsel en organen.


Bindweefsel & cellulitis

Cellulite wordt vooral veroorzaakt door toename van het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Vet wordt opgeslagen waardoor het vocht en afvalstoffen minder goed worden afgevoerd. Doordat de doorbloeding in het bindweefsel stagneert en de vetcellen in de huid toenemen, verhardt het bindweefsel en trekt dit de huid omlaag waardoor 'kussentjes' ontstaan. 


Cellulite is geen ziekte maar een biologische verandering van het vrouwelijk bindweefsel. Erfelijke factoren spelen ook een rol. 


Er zijn drie gradaties cellulite:

- Zichtbare kuiltjes bij een knijptest.

- Kuiltjes als men staat, maar niet zichtbaar wanneer iemand ligt.

- Kuiltjes zijn ook zichtbaar als iemand ligt.


Hoe cellulite ontstaat is niet duidelijk er zijn veel theorieën en allerlei factoren die meespelen. Wel heeft onderzoek aangetoond dat massage zorgt tot vermindering van de cellulite, wat tevens duidelijk meetbaar is in centimeters. Bindweefselmassage is bewezen werkzaam en heeft een positief effect op de vermindering van cellulite.

Functies van het bindweefsel:

  • Binding en steun geven;
  • Stofwisseling in de cellen en tussenstof van het losmazig bindweefsel;
  • Vochthuishouding;
  • Wondgenezing, de vorming van littekenweefsel.


Een bindweefselmassage maakt het bindweefsel egaler, gladder en verminderd verklevingen. Het zorgt voor een sterke doorbloeding. Weefsel kan je met bindweefseltechnieken losmaken, het kan dan makkelijker doorstromen en circuleren. Doorbloeding is zeer belangrijk, omdat het bloed zuurstof en andere voedingstoffen naar onze huid kunnen worden afgevoerd. De afvalstoffen gaan weer terug.

 

Met een bindweefse massage heb je een losmakend, liftend en doorbloedend effect. Bindweefsel speelt een grote rol in wondgenezing. Tot slot bevat het collageen elastische en reticulaire vezels, die zorgen voor elasticiteit, volume en stevigheid.