Chemische Peeling

Peelings (versnelde versies van exfoliëring) worden al jaren toegepast in veel klinieken. Ze bestaan in verschillende vormen: chemische, mechanische en thermische behandelingen.


Een chemische peeling verwijdert dode huidcellen van de bovenste huidlaag. Dit heeft als doel om de zichtbare tekenen van huidveroudering, acne en pigmentatie te helpen verminderen. De oude huid maakt plaats voor een frisse, nieuwe en egale huid. In 2006 introduceerde Circadia de pK Peel Series: van zeer lichte melkzuren tot populaire salicylzuren tot de meer agressieve Jessner.


Peelings variëren in sterkte van milde tot zeer intense behandelingen. Bij een diepere peeling wordt er gebruik gemaakt van sterkere zuren. Daardoor dringt de behandeling verder door in de diepere huidlagen. Dit leidt tot een intensere vervelling van de huid, maar het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn. Een stralend gezicht met minder littekens, rimpels of andere oneffenheden.


  • Alpha/Beta: combo van melk- en salicylzuur. Goed getolereerd en is doeltreffend om de huid zacht en egaal te maken
  • Lactic Acid: het melkzuur vermindert hyperpigmentatie en werkt hydraterend, zonder hersteltijd
  • MandeliClear: het amandelzuur gaat erg efficiënt inwerken op pigmentatie geassocieerd met acne, melasma of zonneschade